Antigeen Sneltest met reisverklaring vanaf €29,95

  • Testlocatie in Amsterdam Centrum (elke dag geopend)
  • Kosteloos wijzigen of annuleren tot 6 uur voor de afspraak
  • Veilig online betalen via iDeal of Credit Card

Hoe werkt het?

Je maakt een afspraak

Kies voor één van onze coronatest locaties en boek een sneltest.  

Je ontvangt de bevestiging

Controleer je e-mail voor de bevestiging.

Je gaat voor de sneltest naar onze testlocatie

Vergeet niet je ID (paspoort, ID kaart of rijbewijs) en een mondkapje mee te nemen en zorg dat je op tijd bent, niet te vroeg en ook niet te laat.

Test

De test wordt altijd afgenomen door medisch geschoold personeel. De locaties en het personeel worden allemaal gecontroleerd op de juiste medische werkwijze (conform RIVM-richtlijnen) door een inspecteur van de GGD.

Resultaat

Je ontvangt binnen 1 uur de uitslag en je certificaat via e-mail (en een bericht per SMS) 

Wat is een sneltest?

De sneltest is een test waarmee je aan kunt tonen of iemand een ander kan besmetten met het coronavirus (SARS-CoV-2). Voor deze sneltest maken we gebruik van een zogenaamde antigeentest die gevalideerd is door het RIVM. De test reageert op de aanwezigheid van eiwitten van het virus in het neus- en keelslijm. Deze eiwitten worden antigenen genoemd. Het voordeel is dat je de uitslag veel sneller binnen hebt dan bij een PCR-test, vandaar wordt deze antigeentest ook wel sneltest genoemd.

Hoe werkt een sneltest?

De sneltest reageert op de aanwezigheid van eiwitten van het virus in het neus- en keelslijm. Deze eiwitten worden antigenen genoemd. Deze test is dus een antigeentest. De sneltest wordt afgenomen met een keel- en neusswab. De sneltesten die wij gebruiken zijn van de door het RIVM goedgekeurde en gevalideerde merken Biosensor, Abbott en Roche.

Voor wie?

De sneltest is, behalve voor mensen met coronasymptomen, ook met name geschikt voor mensen die geen klachten hebben van het coronavirus. Je kunt namelijk ook besmettelijk zijn voor anderen zonder klachten! Het kan echter ook zo zijn dat je al wel besmet bent met het coronavirus (en dus een positieve PCR-test zou kunnen hebben), maar (nog) niet veel virusdeeltjes verspreidt, omdat de virusontwikkeling bijvoorbeeld in een heel vroeg stadium is, en dan kun je bij een sneltest een negatieve testuitslag krijgen. Geen enkele PCR- of sneltest is 100% betrouwbaar en er wordt daarom bij de sneltest ook wel gesproken van een specificiteit van 98%, in andere woorden: het is 98% zeker dat je niet besmettelijk bent met het coronavirus bij een negatieve testuitslag. Wanneer je snel een testuitslag nodig hebt, bijvoorbeeld voor een geruster gevoel omdat iemand in jouw omgeving positief getest is of omdat je een evenement, vergadering of een bezoek gepland hebt, is de sneltest geschikt. Met een sneltest ontvang je binnen 1 uur het testresultaat en je certificaat. Hou je altijd aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM, ook als je een negatieve testuitslag hebt. Als onderdeel van de maatregelen tegen het coronavirus hebben veel landen op het moment een inreisbeperking, waarbij je naast een negatieve PCR-test ook een negatieve sneltest moet laten zien. Je kunt bij ons hiervoor een certificaat boeken als je een test boekt. De inreisbeperkingen kunnen altijd per land verschillen. Houd daarom altijd de website van de rijksoverheid in de gaten: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/vakantie-in-eigen-land-en-reizen-naar-het-buitenland

Testlocaties

Amsterdam Centrum

Molsteeg 8 – Amsterdam

Ook voor Buitenveldert, Amstelveen, Schiphol en Badhoevedorp