NAAT / PCR test met reisverklaring vanaf €59,95

 • Testlocatie in Amsterdam Centrum (elke dag geopend)
 • Laboratorium NAAT PCR-test: ISO-gecertificeerd en gevalideerd door het RIVM
 • Ontvang je uitslag voor 19:30 uur (SPOED) of voor 22:30 uur. 
 • Testuitslagen komen altijd volgens planning; ongeacht vakantie/weekendsluitingen
 • Kosteloos wijzigen of annuleren tot 6 uur voor de afspraak
 • Betaal veilig met iDeal of Creditcard

PCR test met reisverklaring SPOED

Uitslag voor 19.30 uur
119,95
 • PCR spoedtest via keel-/neusswab; prijs inclusief certificaat
 • Certificaat: internationale reisverklaring (Engels)
 • Voor 13:30 uur testen, voor 19:30 uur de uitslag en certificaat
 • Kosteloos wijzigen of annuleren tot 6 uur voor de afspraak
 • Testlocatie in Amsterdam Centrum (elke dag geopend)
 • Let op: momenteel nog niet mogelijk om de uitslag te downloaden in de Coronacheck app

Hoe werkt het?

Je maakt een afspraak

Kies voor één van onze coronatest locaties en boek een test. Je kunt kiezen uit de PCR test waarbij we een keel- en neusswab afnemen (€59,95 inclusief reiscertificaat) of de PCR test waarbij je de uitslag op dezelfde avond ontvangt (€119,95,- inclusief reiscertificaat).

Je ontvangt de bevestiging

Controleer je e-mail voor de bevestiging.

Je gaat voor de PCR-test naar onze testlocatie

Tijdens je boeking moet je jouw persoonlijke gegevens voor het certificaat invullen. Deze informatie wordt alleen voor dat doel gebruikt. De enige uitzondering is dat als jouw test positief is, ons laboratorium (HAY diagnostics) verplicht is dit te melden bij de GGD. Je hebt ons hiervoor je actieve toestemming gegeven.

Vergeet niet je legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart, rijbewijs is niet voldoende) en je mondmasker mee te nemen en kom op tijd, niet te vroeg en niet te laat.

Op locatie meldt u zich aan bij de inschrijfbalie: u laat uw ID zien en jouw testcode wordt aangemaakt. Nadat je bent getest, ontvang je een e-mail met jouw persoonlijke gebruikersnaam wanneer jouw monster door ons laboratorium wordt verwerkt. Zodra jouw testresultaat beschikbaar is, ontvang je een sms en e-mail met login-link (results.howareyoudiagnostics.com) waar je het resultaat en certificaat kunt downloaden. Om dit te doen, ontvang je eerst nog een e-mail met het wachtwoord dat nodig is om uw aanmelding te voltooien.

Test

De test wordt altijd afgenomen door medisch geschoold personeel. De locaties en het personeel worden allemaal gecontroleerd op de juiste medische werkwijze (conform RIVM-richtlijnen) door een inspecteur van de GGD.

Resultaat

Als je op de ene dag bent getest, ontvang je uiterlijk op de volgende dag ’s avonds de uitslag van je test via onze portal results.howareyoudiagnostics.com. Als je hebt aangegeven dat je een pushbericht wil ontvangen, dan ontvang je de melding zodra je testuitslag en eventueel je certificaat (indien negatief) beschikbaar zijn. Als je niets ontvangen hebt, controleer dan de mails in je spam.

Je reiscertificaat is in het Engels. Bij een negatieve testuitslag kun je zelf een certificaat printen, verzenden of delen wanneer dit nodig is voor een reis of gezondheidsverklaring voor bijv. een werkgever.

Mocht je vragen hebben over je uitslag dan kun je contact met Coronasnelcheck opnemen via info@coronasnelcheck.nl. Je test wordt geanalyseerd door HAY Diagnostics. Mocht er iets niet goed zijn gegaan bij je test dan nemen zij contact met je op. Het laboratorium voert altijd een 2e analyse uit mocht de 1e om welke reden dan ook geen uitslag kunnen geven. Voor een spoed PCR test kan een eventuele 2e analyse niet altijd op dezelfde dag gedaan worden. Dat risico ligt bij de klant. Er wordt contact met je opgenomen om te laten weten indien er een 2e analyse uitgevoerd moet worden.

Wat is een NAAT/PCR-test?

De PCR-test (polymerase chain reaction-test) is een test om aan te tonen of je op dit moment besmet bent met het coronavirus (SARS-CoV-2). De PCR-test wordt gezien als de beste test om het coronavirus te detecteren.  De PCR-test detecteert de aanwezigheid van RNA (genetisch materiaal) van het virus. Een PCR-test kan al binnen een paar dagen na de besmetting het virus aantonen, ook als er nog geen symptomen aanwezig zijn. Een PCR-test is een soort NAAT-test. Met een negatieve testuitslag mag je in de meeste gevallen reizen naar het buitenland.

Hoe werkt een PCR-test?

Een PCR-test kan middels een keel- en neusswab of via een speekselafname worden afgenomen. Veel mensen vinden de keel- en neusswab vervelend en geven daarom de voorkeur aan een speekselafname. Het opgevangen materiaal wordt in ons laboratorium geanalyseerd. Er wordt gekeken of er genetisch materiaal van het virus te vinden is in het opgevangen monster. Hieruit volgt een negatieve of positieve uitslag. Deze uitslag ontvang je vervolgens de volgende dag ’s avonds. Wij maken gebruik van een ISO-gecertificeerde tests en laboratorium, die door het RIVM zijn gevalideerd.

Voor wie?

De PCR-test is geschikt voor mensen die bijvoorbeeld van plan zijn om naar het buitenland te reizen en die verder geen symptomen hebben van het coronavirus. De PCR-test is volgens de regelgevende instanties de enige test die in dat geval een besmetting kan uitsluiten. Een PCR-test laat niet alleen een besmetting zien, maar ook of je het virus op dat moment aan het ontwikkelen bent of net hebt gehad. Hou je altijd aan de geldende regels (afstand houden, handen wassen, etc), ook met een negatieve uitslag van de test. Veel landen hebben op dit moment als onderdeel van de coronabestrijding een inreisbeperking. Om naar deze landen te mogen reizen, soms ook zonder in verplichte quarantaine te moeten, is een negatieve PCR-test met een medisch certificaat (en/of soms ook nog een negatieve sneltest met certificaat) nodig. De inreisbeperkingen kunnen altijd per land verschillen. Houd daarom altijd de website van de rijksoverheid in de gaten: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/vakantie-in-eigen-land-en-reizen-naar-het-buitenland

 

Testlocaties Coronasnelcheck

Amsterdam Centrum

Onze test locatie is gelegen nabij de Dam en Centraal station. 

Molsteeg 8
Amsterdam