Antigeen ‘Ondiepe Neus’ sneltest €45,- / met reisverklaring €55,-

  • Testlocaties in Amsterdam (Noord, Centrum, Zuid), Amersfoort, Utrecht en Laren / ’t Gooi
  • Reis verklaring geschikt voor landen waar antigeen sneltest volstaat zoals: Italië, Oostenrijk, Polen, Duitsland, Spanje, etcetera.
  • Kosteloos wijzigen of annuleren tot 6 uur voor de afspraak
  • Groepsboekingen of meerdere producten per boeking mogelijk
  • Veilig online betalen via iDeal of Credit Card

Hoe werkt het?

Je maakt een afspraak

Kies voor één van onze coronatest locaties en boek een sneltest.  

Je ontvangt de bevestiging

Controleer je e-mail voor de bevestiging.

Je gaat voor de sneltest naar onze testlocatie

Vergeet niet je ID (paspoort, ID kaart of rijbewijs) en een mondkapje mee te nemen en zorg dat je op tijd bent, niet te vroeg en ook niet te laat.

Test

De test wordt altijd afgenomen door medisch geschoold personeel. De locaties en het personeel worden allemaal gecontroleerd op de juiste medische werkwijze (conform RIVM-richtlijnen) door een inspecteur van de GGD.

Resultaat

Je ontvangt binnen 15-30 minuten de uitslag via SMS (controleer altijd of je een SMS binnen hebt gekregen, niet iedereen heeft het pushbericht dat er een SMS is binnengekomen aan staan) 

Wat is een ondiepe neustest?

De ondiepe neustest is een antigeen sneltest om aan te tonen of iemand op dit moment een ander kan besmetten met het coronavirus (SARS- CoV-2). Bij de ondiepe neustest wordt er een monster afgenomen van vóór in de neus, bij beide neusgaten. Deze test is dus geschikt voor mensen die de gebruikelijke coronatest oncomfortabel vinden, waarbij een wattenstaaf dieper achterin de neus en keel wordt ingebracht. Wanneer je bijvoorbeeld je kinderen wil laten testen op corona is deze test dus erg geschikt. Coronasnelcheck biedt ondiepe neustesten aan van Roche, waarvoor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een validatie heeft verleend.

Hoe werkt een ondiepe neustest?

Deze covid test reageert, net als de ‘standaard’ antigeen sneltest, op de aanwezigheid van eiwitten van het virus; deze eiwitten worden antigenen genoemd. Deze test is dus, net zoals onze standaard sneltest, een antigeentest. Er wordt een nasaal uitstrijkje genomen vóór in de neus op een diepte van ongeveer 2 tot 2,5 cm. Dit is veel minder diep dan bij de gewone sneltest, dus als je bijvoorbeeld je kind wil laten testen op corona, is dit een minder vervelende manier. Het uitstrijkje wordt uit beide neusgaten genomen en vervolgens op de test gedruppeld. Na circa 15 minuten is het resultaat van de sneltest af te lezen. Met een specificiteit van wel 98,6 % procent is deze test erg betrouwbaar. Dat wil namelijk zeggen dat wanneer je een negatieve testuitslag krijgt, het 98,6 % zeker is dat jij op dit moment niet besmettelijk bent voor anderen met het coronavirus (SARS- CoV-2).

Voor wie?

Een ondiepe neustest is geschikt voor iedereen die snel een testuitslag nodig heeft en de ‘gewone’ coronatesten als onprettig ervaart. Voor kinderen is de gewone manier van testen op corona bijvoorbeeld vaak oncomfortabel. Doordat deze coronatest minder diep de neus in gaat, kan deze bestempeld worden als kindvriendelijk. Met deze antigeen sneltest ontvang je ook binnen 15 tot 30 minuten het testresultaat.

Testlocaties

Amsterdam Zuid

Johannes Verhulststraat 63 – Amsterdam (ook in het weekend open)

Cafe Gruter – Willemsparkweg – is verhuisd naar Joh. Verhulst: 150 meter verderop

Ook voor Buitenveldert, Amstelveen, Schiphol en Badhoevedorp

Amsterdam Centrum

Herenstraat 12C
Amsterdam

Ook in het weekend open

Amsterdam Noord

Drive In / Walk In
Johan van Hasseltweg 51 – Amsterdam

Ook voor Zaandam, Landsmeer, Haarlem, Bloemendaal en Purmerend

‘t Gooi

Havenstraat 305 – Huizen 

(ingang groene deur om de hoek van het IZIFit pand)

o.a. Laren, Huizen, Bussum, Naarden, Hilversum, Baarn, Eemnes en Almere

De locatie Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 6 – Laren gaat binnenkort open en de locatie in Huizen is nu voor ’t Gooi 7 dagen per week geopend

Amersfoort

MBO Amersfoort – Leusderweg 30-34 – Amersfoort

Ook voor de gemeente Soest, Nijkerk en Leusden

Haarlem

Planetenlaan 5 – Haarlem

Ook voor de gemeente Bloemendaal, Santpoort, Overveen, Aerdenhout, Zandvoort, Heemstede en Velsen

Utrecht

ROC Midden Nederland – Brandenburchdreef 20 – Utrecht

Drive In / Walk In (voor roze stoepbord van coronasnelcheck: inrijden/-lopen bij bord parkeren personeel en doorrijden tot aan de testlocatie)

Ook voor de gemeente Bilthoven, De Bilt, Zeist, Maarssen, Breukelen, Vleuten en Nieuwegein