Testlocatie Utrecht

Drive In & Walk In – ROC Midden Nederland

Brandenburchdreef 20 – Utrecht

(voor roze stoepbord van coronasnelcheck: inrijden/-lopen bij bord parkeren personeel en doorrijden tot aan de testlocatie)

Maandag t/m Vrijdag – 08:30 – 16:30

Ook voor gemeente Bilthoven, De Bilt, Zeist, Maarssen, Breukelen, Vleuten, Houten en Nieuwegein

Openingstijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

U

Hoe kom ik er?

Bij onze corona testlocatie in Utrecht kun je elke werkdag tegen voordelige tarieven terecht voor een commerciële coronatest bij onze Drive In en Walk In. De testlocatie bevindt zich in het ROC gebouw. De locatie is te herkennen aan een roze stoepbord waar coronasnelcheck op staat.  Vanaf hier rijd of loop je in bij het bord parkeren personeel en rijd of loop je door tot aan de testlocatie.  Onze testlocatie is goed te bereiken vanaf verschillende plekken in en rondom Utrecht, zoals Vleuten, Maarssen, De Bilt en Bilthoven.

t

Hoe werkt het?

Via onze website kun je een afspraak maken voor een PCR test of een sneltest voordat je naar onze corona testlocatie in Utrecht komt. Betaal vooraf gemakkelijk en veilig via iDeal of creditcard, voor de laagste prijs in Nederland. Check je mail voordat je komt, daar ontvang je de afspraakbevestiging. Download voor een PCR test ook voor je komst de app ‘consentry’ op je telefoon. Deze wordt gebruikt om je te informeren over het testresultaat en om het reiscertificaat toe te sturen. Je test wordt aan deze app gekoppeld en je persoonlijke gegevens blijven op je toestel (ze worden dus niet op een server van het laboratorium Bright Labs/Healthmark of consentry opgeslagen). Er is een uitzondering hierop: wanneer je test positief is, dan is ons laboratorium (Bright Labs/Healthmark) verplicht dit te melden bij de GGD. Hiervoor heb je dan zelf ook vooraf actief toestemming gegeven. Dit geldt ook voor een positieve sneltest. Het certificaat van een negatieve sneltest wordt per email verzonden.

Neem het ID-bewijs waarmee je gaat reizen (je paspoort of ID-kaart, een rijbewijs is niet voldoende) en een mondkapje en wees op tijd op de testlocatie in Utrecht.

Zodra je aankomt op onze testlocatie in Utrecht registreer je je bij de registratiebalie: je laat je ID zien en voor de PCR test scan je de QR-code die onze tester aan je geeft. Je vult alle gegevens in en registreert je. Je laat aan onze tester je registratie zien en dan word je getest. Voor een sneltest is deze registratiewijze niet nodig.

Wat bieden wij aan?

Bij onze testlocatie in Utrecht kan je terecht voor een betrouwbare en goedkope commerciële coronatest. Je hebt de keuze uit drie verschillende tests:

– PCR test waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€85,= inclusief reiscertificaat en tijdens daluren voor €79,= inclusief certificaat)

– PCR test middels speekselafname (€99,= inclusief reiscertificaat).

– Antigeen Sneltest (€40,- of €55,= inclusief reiscertificaat) en een ondiepe neustest voor €45,= (inclusief reisverklaring €60,=).

De test wordt altijd afgenomen door medisch getraind personeel. Zowel onze sneltest als onze PCR test zijn door het RIVM gevalideerd. Mede dankzij onze samenwerking met MBO Amersfoort en ROC Utrecht is Coronasnelcheck de goedkoopste aanbieder van PCR en sneltests in Nederland. De locaties en het personeel worden allemaal regelmatig gecontroleerd op de juiste medische werkwijze (conform RIVM-richtlijnen) door een onafhankelijke inspecteur van de GGD.

Reiscertificaat

In veel landen is er nu een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR-test met medisch certificaat is meestal nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden. Soms volstaat een bewijs van een negatieve sneltest of wordt dit zelfs aanvullend vereist.

Met een reiscertificaat kun je onder andere reizen naar België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Zwitserland, etc etc. Wij bieden ook de mogelijkheid tot dit testcertificaat, inclusief bij de PCR test en voordelig en eenvoudig aanvullend te bestellen bij een sneltest. Het reiscertificaat van de PCR test is op te halen via de app in het Engels met de uitslag in 8 verschillende talen (NL/EN/FR/DE/IT/ES/PL/RU). Het reiscertificaat of testbewijs van een sneltest wordt naar je gemaild. Volg uiteraard altijd de adviezen van de rijksoverheid op. Voor de laatste ontwikkelingen rondom de reisinperkingen kunt u terecht op hun website.

}

Hoe lang duurt het voordat ik een testuitslag binnen krijg?

Na een PCR-test bij onze testlocatie in Utrecht ontvang je uiterlijk de volgende avond het resultaat van de test.  Via de app consentry kan je het testresultaat bekijken. Bij een corona sneltest ontvang je binnen 15-30 minuten het testresultaat per SMS en als je een certificaat bij hebt geboekt ontvang je dat per email binnen 1 tot 3 uur. Zorg er voor dat je controleert of je een SMS binnen hebt gekregen, soms staat het pushbericht dat er een SMS is binnengekomen niet aan.

Omgeving

Onze locatie in Utrecht bevindt zich op de Brandenburchdreef. In dit gebouw worden MBO opleidingen verzorgd het ROC Midden Nederland, en op dit moment is dit tevens een testlocatie. Deze locatie is goed gelegen voor mensen uit bijvoorbeeld de stad Utrecht en het Overvecht Poldergebied. De ligging is ook gunstig voor mensen uit de omstreek, zoals Breukelen, Maarssen, Bilthoven, De Bilt, Zeist, Vleuten, Nieuwegein en Houten.

Bereikbaarheid

Voor de meeste nabijgelegen plaatsen is onze corona testlocatie in Utrecht goed te bereiken. Zo ben je vanuit Nieuwegein met de auto maar 18 minuten onderweg en vanuit Breukelen 20 minuten. Ook met het openbaar vervoer kom je gemakkelijk op onze locatie in Utrecht. Bus 1, 3 en 6 rijden naar nabijgelegen haltes, waarna je binnen maximaal 10 minuten lopen op onze locatie staat.