Testlocatie Laren (opent binnenkort)

Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 6 – Laren

NB: deze locatie opent binnenkort. De dichtsbijzijnde testlocatie is de Locatie Huizen.

U

Hoe kom ik er?

Onze corona testlocatie in Laren is elke dag, ook in het weekend, open. Je kunt dus altijd terecht voor een PCR- of sneltest met of zonder reiscertificaat, tegen voordelige tarieven. Onze locatie in Laren bevindt zich op het eigen parkeerterrein achter het oude Rabobank gebouw en op 2 minuten loopafstand van de bushalte Nigtevecht. Deze locatie is goed bereikbaar voor mensen uit nabijgelegen plaatsen zoals Hilversum, Blaricum, Baarn, Huizen, Bussum, Naarden, Eemnes en Valkeveen.

t

Hoe werkt het?

Iedereen is welkom op onze corona testlocatie in Laren, maar maak wel eerst een afspraak via de website. Betaal vooraf gemakkelijk en veilig via iDeal of creditcard, voor de laagste prijs in Nederland. Via de mail ontvang je dan een afspraakbevestiging. Download voor een PCR test ook voor je komst de app ‘consentry’ op je telefoon. Deze wordt gebruikt om je te informeren over het testresultaat en om het reiscertificaat toe te sturen. Je test wordt aan deze app gekoppeld en je persoonlijke gegevens blijven op je toestel (ze worden dus niet op een server van het laboratorium Bright Labs/Healthmark of consentry opgeslagen). Er is een uitzondering hierop: wanneer je test positief is, dan is ons laboratorium (Bright Labs/Healthmark) verplicht dit te melden bij de GGD. Hiervoor heb je dan zelf ook vooraf actief toestemming gegeven. Dit geldt ook voor een positieve sneltest. Het certificaat van een negatieve sneltest wordt per email verzonden.

Neem het ID-bewijs waarmee je gaat reizen (je paspoort of ID-kaart, een rijbewijs is niet voldoende) en een mondkapje en wees op tijd (niet te vroeg en niet te laat) op de testlocatie in Laren.

Zodra je aankomt op onze testlocatie in Laren registreer je je bij de registratiebalie: je laat je ID zien en voor de PCR test scan je de QR-code die onze tester aan je geeft. Je vult alle gegevens in en registreert je. Je laat aan onze tester je registratie zien en dan word je getest. Voor een sneltest is deze registratiewijze niet nodig.

 

Wat bieden wij aan?

Bij onze corona testlocatie in Laren hebben we verschillende soorten betrouwbare en goedkope commerciële tests:

– PCR-test waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€85,= inclusief reiscertificaat)

– PCR-test middels speekselafname (€99,= inclusief reiscertificaat).

– Antigeen Sneltest (€40,- of €55,= inclusief reiscertificaat / testbewijs) en een ondiepe neustest €49,- (inclusief reisverklaring €64,-).

– PCR-test SPOED middels neus- en keelswab €129,= inclusief reiscertificaat of middels speekselafname €139,= inclusief reiscertificaat.

De test wordt altijd afgenomen door medisch getraind personeel. Zowel onze sneltest als onze PCR- test zijn door het RIVM gevalideerd. Mede dankzij onze samenwerking met MBO Amersfoort en ROC Utrecht is Coronasnelcheck de goedkoopste aanbieder van PCR en sneltests in Nederland. De locaties en het personeel worden allemaal regelmatig gecontroleerd op de juiste medische werkwijze (conform RIVM-richtlijnen) door een onafhankelijke inspecteur van de GGD.

Resultaat en reiscertificaat

Na een PCR-test ontvang je uiterlijk de volgende avond het resultaat van de test.  Via de app consentry kun je het testresultaat bekijken. Bij een corona sneltest ontvang je binnen 15-30 minuten het testresultaat per SMS. Zorg er voor dat je controleert of je een SMS binnen hebt gekregen, soms staat het pushbericht dat er een SMS is binnengekomen niet aan.

In veel landen is er nu een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR-test met medisch certificaat is meestal nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden. Soms volstaat een bewijs van een negatieve sneltest of wordt dit zelfs aanvullend vereist.

Met een reiscertificaat kun je onder andere reizen naar België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Zwitserland, etc etc. Wij bieden ook de mogelijkheid tot dit testcertificaat, inclusief bij de PCR test en voordelig en eenvoudig aanvullend te bestellen bij een sneltest. Het reiscertificaat van de PCR test is op te halen via de app in het Engels met de uitslag in 8 verschillende talen (NL/EN/FR/DE/IT/ES/PL/RU). Het reiscertificaat of testbewijs van een sneltest wordt naar je gemaild. Volg uiteraard altijd de adviezen van de rijksoverheid op. Voor de laatste ontwikkelingen rondom de reisinperkingen kunt u terecht op hun website.

 

Omgeving

Onze testlocatie in Laren bevindt zich op de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat 6. Deze straat is de doorgaande toegangsweg vanaf de snelweg A2 en Hilversum naar het centrum van Laren.  

Bereikbaarheid

Met de auto bereik je onze testlocatie in Laren gemakkelijk vanuit verschillende plaatsen. Voor mensen uit de omgeving zoals Hilversum, Blaricum. Bussum, Naarden en Eemnes bevindt onze locatie zich op rond de 5-15 minuten rijden. Zo is het vanaf Blaricum maar 7 minuten rijden en vanaf Bussum maar 9 minuten. De testlocatie bevindt zich achter het oude Rabobank gebouw (huisnummer 6) op een groot parkeerterrein. De ingang van het terrein bevindt zich aan de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat tussen nummer 4 en nummer 6 (éénrichtingsweg). U passeert een hek en komt vanzelf op het testterrein waar u gratis kunt parkeren. De uitgang is aan de andere zijde van het terrein om een soepele doorstroom te kunnen garanderen.