Testlocatie Haarlem

Planetenlaan 5, 2024 EN Haarlem

Ingang op de hoek Karel Doormanlaan (groene hek)

Maandag t/m donderdag geopend van 08.30 tot 17.00 uur en vrijdag tot 14.00 uur.

Voor gebied Kennemerland: Bloemendaal, Santpoort, Velsen, Aerdenhout, Overveen, Heemstede en Haarlem.

U

Hoe kom ik er?

Bij onze testlocatie in Haarlem kun je elke werkdag terecht voor zowel een PCR of snel- coronatest met voordelige tarieven. Deze locatie in de wijk Sinnevelt/Planetenbuurt bevindt zich op 4 minuten loopafstand van de bushalte A. Fokkerlaan (bus 2) en 8 minuten van de bushalte Spaarnhovenstraat (bus 3). Beide bussen stoppen ook bij Station Haarlem. Vanuit Bloemendaal, Santpoort, Velsen, Aerdenhout, Overveen, Heemstede en Haarlem is deze locatie ook met de auto goed bereikbaar, dankzij de nabijgelegen N208. De testlocatie bevindt zich in de Aula van het voormalige Nova College gebouw en je kunt gratis parkeren naast het gebouw.

t

Hoe werkt het?

Iedereen is welkom op onze corona testlocatie in Haarlem, maar maak wel eerst een afspraak via de website. Betaal vooraf gemakkelijk en veilig via iDeal of creditcard, voor de laagste prijs in Nederland. Via de mail ontvang je dan een afspraakbevestiging. Tijdens je boeking moet je jouw persoonlijke gegevens voor het certificaat invullen. Deze informatie wordt alleen voor dat doel gebruikt. De enige uitzondering is dat als jouw test positief is, ons laboratorium (HAY Diagnostics) verplicht is dit te melden bij de GGD. Je hebt ons hiervoor je actieve toestemming gegeven.

Vergeet niet je legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart, rijbewijs is niet voldoende) en je mondmasker mee te nemen en kom op tijd, niet te vroeg en niet te laat.

Op locatie meld je je aan bij de inschrijfbalie: je laat jouw ID zien en jouw testcode wordt aangemaakt. Nadat je bent getest, ontvang je een e-mail met jouw persoonlijke gebruikersnaam wanneer jouw monster door ons laboratorium wordt verwerkt. Zodra jouw testresultaat beschikbaar is, ontvang je een sms en e-mail met login-link (results.howareyoudiagnostics.com) waar je het resultaat en certificaat kunt downloaden. Om dit te doen, ontvang je eerst nog een e-mail met het wachtwoord dat nodig is om uw aanmelding te voltooien.

Voor een sneltest is deze registratiewijze niet nodig.

Wat bieden wij aan?

Bij onze corona testlocatie in Haarlem heb je de keuze uit de volgende betrouwbare en goedkope commerciële testen:

– Antigeen Sneltest (€39,95 of €49,95 inclusief reiscertificaat / testbewijs), in daluren €35,95 / €45,95.

– PCR-test waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€79,95 inclusief reiscertificaat en tijdens daluren voor €75,95 inclusief reisverklaring)

– PCR-test SPOED waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€119,95 inclusief reiscertificaat), voor 11 uur testen, zelfde dag uitslag

De test wordt altijd afgenomen door medisch getraind personeel. Zowel onze sneltest als onze PCR test zijn door het RIVM gevalideerd. Mede dankzij onze samenwerking met MBO Amersfoort en ROC Utrecht is Coronasnelcheck de goedkoopste aanbieder van PCR en sneltests in Nederland. De locaties en het personeel worden allemaal gecontroleerd op de juiste medische werkwijze (conform RIVM-richtlijnen) door een inspecteur van de GGD.

Resultaat en reiscertificaat

Na een PCR-test ontvang je uiterlijk de volgende avond het resultaat van de test.  Via de portal results.howareyoudiagnostics.com kun je het testresultaat bekijken. Bij een corona sneltest ontvang je binnen 1 uur het testresultaat en certificaat per email.

In veel landen is er nu een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR-test met medisch certificaat is meestal nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden. Soms volstaat een bewijs van een negatieve sneltest of wordt dit zelfs aanvullend vereist.

Met een reiscertificaat kun je onder andere reizen naar België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Zwitserland, etc etc. Wij bieden ook de mogelijkheid tot dit testcertificaat, inclusief bij de PCR test en voordelig en eenvoudig aanvullend te bestellen bij een sneltest. Het reiscertificaat van de PCR test is op te halen via de portal in het Engels. Het reiscertificaat of testbewijs van een sneltest wordt naar je gemaild. Volg uiteraard altijd de adviezen van de rijksoverheid op. Voor de laatste ontwikkelingen rondom de reisinperkingen kunt u terecht op hun website.

Omgeving

In het Nova College Zorg en Welzijn in Haarlem werden o.a. verplegers en verzorgers opgeleid. Momenteel functioneert de voormalige Aula van het gebouw als testlocatie. Het Nova College gebouw bevindt zich aan de Planetenlaan, gelegen nabij de Indische buurt, het Noorder Sportpark en de Orionweg. Ook de GGD test- en vaccinatielocatie bevindt zich in de buurt. Deze locatie in Haarlem Noord is perfect gelegen voor mensen uit de verschillende delen van Haarlem, zoals de Indische buurt, Schalkwijk, Haarlem Centrum, Haarlem Zuid-West (o.a. Haarlemmerhoutkwartier, Koninginnebuurt) en Haarlem Oost (o.a. Amsterdamsewijk). De testlocatie is ook goed gelegen voor plaatsen rondom Haarlem zoals Zandvoort (met o.a. strand en F1 circuit), Aerdenhout, Bloemendaal, Heemstede, Velsen, Santpoort, Overveen, IJmuiden, Vijfhuizen en Spaarndam. 

Bereikbaarheid

De testlocatie in het Nova College gebouw is te bereiken met bus 2 en 3 vanaf o.a. Station Haarlem. Vanaf de halte A. Fokkerlaan (bus 2) is het 4 minuten lopen, vanaf halte Spaarnhovenstraat (bus 3) 8 minuten. De testlocatie ligt vlakbij de N208 en is dus ook met de auto gemakkelijk te bereiken. In de buurt van de testlocatie is er meer dan genoeg parkeergelegenheid. De ingang bevindt zich op de hoek van het pand aan de Karel Doormanlaan (door de groene poort).