Testlocatie Amsterdam Zuid

Johannes Verhulststraat 63 – Amsterdam

(vorige locatie Zuid bij Café Gruter, Willemsparkweg is gesloten)

Maandag t/m Vrijdag – 09:00 – 18:00

Zaterdag en Zondag – 09:00 – 16:00

Openingstijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Ook voor Buitenveldert, de Zuidas en de gemeente Amstelveen

U

Hoe kom ik er?

Bij onze testlocatie in Amsterdam Zuid kun je elke dag terecht voor zowel een PCR of snel- coronatest, tegen voordelige tarieven. Deze locatie bevindt zich op 5 minuten loopafstand van de tramhalte Cornelis Schuytstraat en 6 minuten van de halte Museumplein. Vanuit Amstelveen, Schiphol, Badhoevedorp en Ouderkerk aan de Amstel is deze locatie ook met de auto goed bereikbaar. 

t

Hoe werkt het?

Iedereen is welkom op onze corona testlocatie in Amsterdam Zuid, maar maak wel eerst een afspraak via de website. Betaal vooraf gemakkelijk en veilig via iDeal of creditcard, voor de laagste prijs in Nederland. Via de mail ontvang je dan een afspraakbevestiging. Download voor een PCR test ook voor je komst de app ‘consentry’ op je telefoon. Deze wordt gebruikt om je te informeren over het testresultaat en om het reiscertificaat toe te sturen. Je test wordt aan deze app gekoppeld en je persoonlijke gegevens blijven op je toestel (ze worden dus niet op een server van het laboratorium Bright Labs/Healthmark of consentry opgeslagen). Er is een uitzondering hierop: wanneer je test positief is, dan is ons laboratorium (Bright Labs/Healthmark) verplicht dit te melden bij de GGD. Hiervoor heb je dan zelf ook vooraf actief toestemming gegeven. Dit geldt ook voor een positieve sneltest. Het certificaat van een negatieve sneltest wordt per email verzonden.

Neem het ID-bewijs waarmee je gaat reizen (je paspoort of ID-kaart, een rijbewijs is niet voldoende) en een mondkapje en wees op tijd (niet te vroeg en niet te laat) op de testlocatie in Amsterdam Zuid.

Zodra je aankomt op onze testlocatie in Amsterdam Zuid registreer je je bij de registratiebalie: je laat je ID zien en voor de PCR test scan je de QR-code die onze tester aan je geeft. Je vult alle gegevens in en registreert je. Je laat aan onze tester je registratie zien en dan word je getest. Voor een sneltest is deze registratiewijze niet nodig.

Wat bieden wij aan?

Bij onze corona testlocatie in Amsterdam Zuid heb je de keuze uit de volgende betrouwbare en goedkope commerciële testen:

– Antigeen Sneltest (€40,- of €55,- inclusief reiscertificaat / testbewijs) en de ondiepe neustest voor €49,-.

– PCR-test waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€85,= inclusief reiscertificaat)

– PCR-test middels speekselafname (€99,= inclusief reiscertificaat).

– PCR-test SPOED waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€129,= inclusief reiscertificaat), voor 11 uur testen, zelfde dag uitslag

– PCR-test SPOED middels speekselafname (€139,= inclusief reiscertificaat), voor 11 uur testen, zelfde dag uitslag

De test wordt altijd afgenomen door medisch getraind personeel. Zowel onze sneltest als onze PCR test zijn door het RIVM gevalideerd. Mede dankzij onze samenwerking met MBO Amersfoort en ROC Utrecht is Coronasnelcheck de goedkoopste aanbieder van PCR en sneltests in Nederland. De locaties en het personeel worden allemaal regelmatig gecontroleerd op de juiste medische werkwijze (conform RIVM-richtlijnen) door een onafhankelijke inspecteur van de GGD.

Resultaat en reiscertificaat

Na een PCR-test ontvang je uiterlijk de volgende avond het resultaat van de test.  Via de app consentry kun je het testresultaat bekijken. Bij een corona sneltest ontvang je binnen 15-30 minuten het testresultaat per SMS. Zorg er voor dat je controleert of je een SMS binnen hebt gekregen, soms staat het pushbericht dat er een SMS is binnengekomen niet aan.

In veel landen is er nu een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR-test met medisch certificaat is meestal nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden. Soms volstaat een bewijs van een negatieve sneltest of wordt dit zelfs aanvullend vereist.

Met een reiscertificaat kun je onder andere reizen naar België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Zwitserland, etc etc. Wij bieden ook de mogelijkheid tot dit testcertificaat, inclusief bij de PCR test en voordelig en eenvoudig aanvullend te bestellen bij een sneltest. Het reiscertificaat van de PCR test is op te halen via de app in het Engels met de uitslag in 8 verschillende talen (NL/EN/FR/DE/IT/ES/PL/RU). Het reiscertificaat of testbewijs van een sneltest wordt naar je gemaild. Volg uiteraard altijd de adviezen van de rijksoverheid op. Voor de laatste ontwikkelingen rondom de reisinperkingen kunt u terecht op hun website.

Omgeving

Op Johannes Verhulsstraat 63 was een makelaarskantoor gevestigd. Momenteel functioneert het pand als testlocatie. Johannes Verhulststraat (vernoemd naar de beroemde componist) nummer 63 bevindt zich halverwege het Cornelis Schuytplein en de Jacob Obrechtsstraat, op de hoek met de Banstraat. Deze locatie in Amsterdam Zuid is gunstig gelegen voor mensen uit alle delen van Amsterdam Oud-Zuid, rondom het Vondelpark, het Museumkwartier en de Apollobuurt tot aan het Olympisch Stadion. Ook voor mensen uit de Pijp, de Rivierenbuurt, Amsterdam West, Buitenveldert en Amstelveen is deze locatie goed te bereiken.

Bereikbaarheid

Deze testlocatie in de Johannes Verhulststraat is te bereiken met tram 2 (Centraal Station – Nieuw Sloten) vanaf de halte Cornelis Schuystraat. Vanaf hier is het 2 minuten lopen. Vanaf Station Zuid-WTC komt u met tram 5 (Jordaan – Amstelveen Stadshart) het dichtst in de buurt, vanaf halte Museumplein is het 4 minuten lopen. In de buurt is er veel parkeergelegenheid. Mocht er onverhoopt geen plek zijn, dan kun je parkeren in het Q-park Museumplein.