Testlocatie Amsterdam Zuid – Willemsparkweg

Cafe Gruter

locatie Willemsparkweg is verhuisd naar Joh. Verhulststraat 63 Amsterdam

De nieuwe vestiging is ook langer open

Ook voor Buitenveldert, Zuidas en de gemeente Amstelveen

U

Hoe kom ik er?

De testlocatie aan de Willemsparkweg is verhuisd naar het nabijgelegen adres Johannes Verhulststraat 63.

 

Bij onze testlocatie in Amsterdam Zuid kon je elke werkdag terecht voor zowel een PCR of snel- coronatest met voordelige tarieven. Deze locatie bevindt zich op 5 minuten loopafstand van de tramhalte Van Baerlestraat/Stedelijk Museum en 15 minuten van de metrohalte Vijzelgracht. Vanuit Amstelveen, Schiphol, Badhoevedorp en Ouderkerk aan de Amstel is deze locatie ook met de auto goed bereikbaar. De testlocatie bevindt zich in Café Gruter.

t

Hoe werkt het?

Iedereen is welkom op onze corona testlocatie in Amsterdam Zuid, maar maak wel eerst een afspraak via de website. Betaal vooraf gemakkelijk en veilig via iDeal of creditcard, voor de laagste prijs in Nederland. Via de mail ontvang je dan een afspraakbevestiging. Download voor een PCR test ook voor je komst de app ‘consentry’ op je telefoon. Deze wordt gebruikt om je te informeren over het testresultaat en om het reiscertificaat toe te sturen. Je test wordt aan deze app gekoppeld en je persoonlijke gegevens blijven op je toestel (ze worden dus niet op een server van het laboratorium Bright Labs/Healthmark of consentry opgeslagen). Er is een uitzondering hierop: wanneer je test positief is, dan is ons laboratorium (Bright Labs/Healthmark) verplicht dit te melden bij de GGD. Hiervoor heb je dan zelf ook vooraf actief toestemming gegeven. Dit geldt ook voor een positieve sneltest. Het certificaat van een negatieve sneltest wordt per email verzonden.

Neem het ID-bewijs waarmee je gaat reizen (je paspoort of ID-kaart, een rijbewijs is niet voldoende) en een mondkapje en wees op tijd (niet te vroeg en niet te laat) op de testlocatie in Amsterdam Zuid.

Zodra je aankomt op onze testlocatie in Amsterdam Zuid registreer je je bij de registratiebalie: je laat je ID zien en voor de PCR test scan je de QR-code die onze tester aan je geeft. Je vult alle gegevens in en registreert je. Je laat aan onze tester je registratie zien en dan word je getest. Voor een sneltest is deze registratiewijze niet nodig.

Wat bieden wij aan?

Bij onze corona testlocatie in Amsterdam Zuid heb je de keuze uit de volgende betrouwbare en goedkope commerciële testen:

– Sneltest (€40,- of €55,= inclusief reiscertificaat / testbewijs)

– PCR-test waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€85,= inclusief reiscertificaat)

– PCR-test middels speekselafname (€99,= inclusief reiscertificaat).

– PCR-test SPOED waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€129,= inclusief reiscertificaat), voor 11 uur testen, zelfde dag uitslag

– PCR-test SPOED middels speekselafname (€139,= inclusief reiscertificaat), voor 11 uur testen, zelfde dag uitslag

De test wordt altijd afgenomen door medisch getraind personeel. Zowel onze sneltest als onze PCR test zijn door het RIVM gevalideerd. Mede dankzij onze samenwerking met MBO Amersfoort en ROC Utrecht is Coronasnelcheck de goedkoopste aanbieder van PCR en sneltests in Nederland. De locaties en het personeel worden allemaal gecontroleerd op de juiste medische werkwijze (conform RIVM-richtlijnen) door een inspecteur van de GGD.

Resultaat en reiscertificaat

Na een PCR-test ontvang je uiterlijk de volgende avond het resultaat van de test.  Via de app consentry kun je het testresultaat bekijken. Bij een corona sneltest ontvang je binnen 15-30 minuten het testresultaat per SMS. Zorg er voor dat je controleert of je een SMS binnen hebt gekregen, soms staat het pushbericht dat er een SMS is binnengekomen niet aan.

In veel landen is er nu een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR-test met medisch certificaat is meestal nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden. Soms volstaat een bewijs van een negatieve sneltest of wordt dit zelfs aanvullend vereist.

Met een reiscertificaat kun je onder andere reizen naar België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Zwitserland, etc etc. Wij bieden ook de mogelijkheid tot dit testcertificaat, inclusief bij de PCR test en voordelig en eenvoudig aanvullend te bestellen bij een sneltest. Het reiscertificaat van de PCR test is op te halen via de app in het Engels met de uitslag in 8 verschillende talen (NL/EN/FR/DE/IT/ES/PL/RU). Het reiscertificaat of testbewijs van een sneltest wordt naar je gemaild. Volg uiteraard altijd de adviezen van de rijksoverheid op. Voor de laatste ontwikkelingen rondom de reisinperkingen kunt u terecht op hun website.

 

Omgeving

Café Gruter is normaal gesproken een authentiek bruin café waar je terecht kunt voor lekkere koffie, een borrel en een lekker hapje. Tijdelijk functioneerde het Café als testlocatie. Café Gruter bevindt zich op de Willemsparkweg. De straat begint bij de Van Baerlestraat, in het verlengde van Paulus Potterstraat bij het Stedelijk Museum. De straat is vernoemd naar het Willemspark, welke op haar beurt weer is vernoemd naar Koning Willem I. Deze locatie in Amsterdam Zuid is perfect gelegen voor mensen uit alle hoeken van Amsterdam Oud-Zuid, rondom het Vondelpark, het Museumkwartier en de Apollobuurt tot aan het Olympisch Stadion. Ook mensen uit de Pijp, de Rivierenbuurt, Amsterdam West, Buitenveldert en Amstelveen zijn hier binnen een mum van tijd.

Bereikbaarheid

Café Gruter is te bereiken met tram 2 en 12 vanaf de tramhalte Van Baerlestraat. Vanaf hier is het 3 minuten lopen. Met metro 52 kom je terecht op station Vijzelgracht, van waar het 10 minuten lopen is. In de buurt van het café is er veel parkeergelegenheid. En anders kun je parkeren in het Q-park Museumplein.