Testlocatie Amsterdam Centrum

Amsterdam Centrum Molsteeg 8

Maandag t/m Zaterdag – 08:30 – 17:00
Zondag                             – 10:00 – 16:00

Openingstijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

NB: De locatie bevindt zich nabij de Dam en Amsterdam Centraal station

U

Hoe kom ik er?

Bij onze corona testlocatie in Amsterdam Centrum kun je elke werkdag tegen een voordelig tarief terecht voor een corona sneltest of PCR test. Deze locatie is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf de tramhalte Nieuwezijds Kolk is het 5 minuten lopen. Vanaf het Centraal Station duurt het ongeveer 10 minuten. In de buurt (Jordaan, Grachtengordel) zijn verscheidene cafés en winkels. Door de centrale ligging in de stad kun je na je testafspraak gemakkelijk door naar je andere afspraken van de dag.

t

Hoe werkt het?

Iedereen is welkom op onze corona testlocatie in Amsterdam Centrum, maar maak wel eerst een afspraak via de website. Betaal vooraf gemakkelijk en veilig via iDeal of creditcard, voor de laagste prijs in Nederland. Via de mail ontvang je dan een afspraakbevestiging. Tijdens je boeking moet je jouw persoonlijke gegevens voor het certificaat invullen. Deze informatie wordt alleen voor dat doel gebruikt. De enige uitzondering is dat als jouw test positief is, ons laboratorium (HAY Diagnostiek) verplicht is dit te melden bij de GGD. Je hebt ons hiervoor je actieve toestemming gegeven.

Vergeet niet je legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart, rijbewijs is niet voldoende) en je mondmasker mee te nemen en kom op tijd, niet te vroeg en niet te laat.

Op locatie meld je je aan bij de inschrijfbalie: je laat jouw ID zien en jouw testcode wordt aangemaakt. Nadat je bent getest, ontvang je een e-mail met jouw persoonlijke gebruikersnaam wanneer jouw monster door ons laboratorium wordt verwerkt. Zodra jouw testresultaat beschikbaar is, ontvang je een sms en e-mail met login-link (results.howareyoudiagnostics.com) waar je het resultaat en certificaat kunt downloaden. Om dit te doen, ontvang je eerst nog een e-mail met het wachtwoord dat nodig is om uw aanmelding te voltooien.

Voor een sneltest is deze registratiewijze niet nodig.

Wat bieden wij aan?

Bij onze corona testlocatie in Amsterdam Centrum heb je de keuze uit de volgende betrouwbare en goedkope commerciële testen:

– PCR-test waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€79,95 inclusief reiscertificaat)

– PCR-test SPOED waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€119,95 inclusief reiscertificaat) en de uitslag op dezelfde dag ‘s avonds komt als je voor 11.00 uur getest bent.

– Antigeen Sneltest (€39,95 of €49,95 inclusief reiscertificaat / testbewijs), in daluren €35,95 / €45,95.

De test wordt altijd afgenomen door medisch getraind personeel. Zowel onze sneltest als onze PCR test zijn door het RIVM gevalideerd. Mede dankzij onze samenwerking met MBO Amersfoort en ROC Utrecht is Coronasnelcheck de goedkoopste aanbieder van PCR en sneltests in Nederland. De locaties en het personeel worden allemaal regelmatig gecontroleerd op de juiste medische werkwijze (conform RIVM-richtlijnen) door een onafhankelijke inspecteur van de GGD.

Resultaat en reiscertificaat

Na een PCR-test ontvang je uiterlijk de volgende avond het resultaat van de test.  Via de portal results.howareyoudiagnostics.com kun je het testresultaat bekijken. Bij een corona sneltest ontvang je binnen 1 uur het testresultaat en certificaat per email.

In veel landen is er nu een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR-test met medisch certificaat is meestal nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden. Soms volstaat een bewijs van een negatieve sneltest of wordt dit zelfs aanvullend vereist.

Met een reiscertificaat kun je onder andere reizen naar België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Zwitserland, etc etc. Wij bieden ook de mogelijkheid tot dit testcertificaat, inclusief bij de PCR test en voordelig en eenvoudig aanvullend te bestellen bij een sneltest. Het reiscertificaat van de PCR test is op te halen via de portal in het Engels. Het reiscertificaat of testbewijs van een sneltest wordt naar je gemaild. Volg uiteraard altijd de adviezen van de rijksoverheid op. Voor de laatste ontwikkelingen rondom de reisinperkingen kunt u terecht op hun website.

Omgeving

Onze testlocatie in Amsterdam Centrum bevindt zich in de Molsteeg. De Molsteeg bevindt zich om de hoek van de Dam en Centraal Station. De locatie bevindt zich in een zijstraat naast het Magnaplaza en om de hoek van de Kalverstraat.

Bereikbaarheid

Onze locaties in Amsterdam zijn vanaf verscheidene steden, waaronder Haarlem, Alkmaar en Den Haag, goed te bereiken via de A10. In de buurt zijn meerdere parkeergelegenheden. Bij de Dam, de Bijenkorf en de Nieuwendijk bevindt zich een Q-park.  De locatie ligt ook in de buurt van Amsterdam Centraal Station, op ongeveer 10 minuten loopafstand. Met tram 2, 12 en 17 reis je naar de tramhalte Nieuwezijds Kolk. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen. Vanaf Oost rijdt ook tram 14, deze brengt je naar de Dam. Ook vanaf daar is de testlocatie te voet dichtbij. Of je komt lekker op de fiets!