Testlocatie Amsterdam Centrum

Amsterdam Centrum Herenstraat 12C

Maandag t/m Vrijdag – 09:00 – 17:00

Zaterdag en Zondag – 10:00-16:00 

Openingstijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

 

U

Hoe kom ik er?

Bij onze corona testlocatie in Amsterdam Centrum kun je elke dag, ook in het weekend, tegen een voordelig tarief terecht voor een corona sneltest of PCR test. Deze locatie is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf de tramhalte Nieuwezijds Kolk is het 5 minuten lopen. Vanaf het Centraal Station duurt het ongeveer 10 minuten. In de buurt (Jordaan, Grachtengordel) zijn verscheidene cafés en winkels. Door de centrale ligging in de stad kun je na je testafspraak gemakkelijk door naar je andere afspraken van de dag.

t

Hoe werkt het?

Iedereen is welkom op onze corona testlocatie in Amsterdam Centrum, maar maak wel eerst een afspraak via de website. Betaal vooraf gemakkelijk en veilig via iDeal of creditcard, voor de laagste prijs in Nederland. Via de mail ontvang je dan een afspraakbevestiging. Download voor een PCR test ook voor je komst de app ‘consentry’ op je telefoon. Deze wordt gebruikt om je te informeren over het testresultaat en om het reiscertificaat toe te sturen. Je test wordt aan deze app gekoppeld en je persoonlijke gegevens blijven op je toestel (ze worden dus niet op een server van het laboratorium Bright Labs/Healthmark of consentry opgeslagen). Er is een uitzondering hierop: wanneer je test positief is, dan is ons laboratorium (Bright Labs/Healthmark) verplicht dit te melden bij de GGD. Hiervoor heb je dan zelf ook vooraf actief toestemming gegeven. Dit geldt ook voor een positieve sneltest. Het certificaat van een negatieve sneltest wordt per email verzonden.

Neem het ID-bewijs waarmee je gaat reizen (je paspoort of ID-kaart, een rijbewijs is niet voldoende) en een mondkapje en wees op tijd (niet te vroeg en niet te laat) op de testlocatie in Amsterdam Centrum.

Zodra je aankomt op onze testlocatie in Amsterdam Centrum registreer je je bij de registratiebalie: je laat je ID zien en voor de PCR test scan je de QR-code die onze tester aan je geeft. Je vult alle gegevens in en registreert je. Je laat aan onze tester je registratie zien en dan word je getest. Voor een sneltest is deze registratiewijze niet nodig.

Wat bieden wij aan?

Bij onze corona testlocatie in Amsterdam Centrum heb je de keuze uit de volgende betrouwbare en goedkope commerciële testen:

– PCR-test waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€85,= inclusief reiscertificaat)

– PCR-test middels speekselafname (€99,= inclusief reiscertificaat).

– PCR-test SPOED waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€129,= inclusief reiscertificaat) en de uitslag op dezelfde dag ’s avonds komt als je voor 11.00 uur getest bent.

– PCR-test SPOED middels speekselafname (€139,= inclusief reiscertificaat) en de uitslag komt op dezelfde dag ’s avonds als je voor 11.00 uur getest bent.

– Antigeen Sneltest (€40,- of €55,- inclusief reiscertificaat / testbewijs) en €49,- voor de ondiepe neustest (inclusief reisverklaring €64,-).

De test wordt altijd afgenomen door medisch getraind personeel. Zowel onze sneltest als onze PCR test zijn door het RIVM gevalideerd. Mede dankzij onze samenwerking met MBO Amersfoort en ROC Utrecht is Coronasnelcheck de goedkoopste aanbieder van PCR en sneltests in Nederland. De locaties en het personeel worden allemaal regelmatig gecontroleerd op de juiste medische werkwijze (conform RIVM-richtlijnen) door een onafhankelijke inspecteur van de GGD.

Resultaat en reiscertificaat

Na een PCR-test ontvang je uiterlijk de volgende avond het resultaat van de test.  Via de app consentry kun je het testresultaat bekijken. Bij een corona sneltest ontvang je binnen 15-30 minuten het testresultaat per SMS. Zorg er voor dat je controleert of je een SMS binnen hebt gekregen, soms staat het pushbericht dat er een SMS is binnengekomen niet aan.

In veel landen is er nu een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR-test met medisch certificaat is meestal nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden. Soms volstaat een bewijs van een negatieve sneltest of wordt dit zelfs aanvullend vereist.

Met een reiscertificaat kun je onder andere reizen naar België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Zwitserland, etc etc. Wij bieden ook de mogelijkheid tot dit testcertificaat, inclusief bij de PCR test en voordelig en eenvoudig aanvullend te bestellen bij een sneltest. Het reiscertificaat van de PCR test is op te halen via de app in het Engels met de uitslag in 8 verschillende talen (NL/EN/FR/DE/IT/ES/PL/RU). Het reiscertificaat of testbewijs van een sneltest wordt naar je gemaild. Volg uiteraard altijd de adviezen van de rijksoverheid op. Voor de laatste ontwikkelingen rondom de reisinperkingen kunt u terecht op hun website.

Omgeving

Onze testlocatie in Amsterdam Centrum bevindt zich in de Herenstraat. De Herenstraat ligt tussen de Herengracht en Keizersgracht in. De locatie is te herkennen aan een winkeletalage met artistieke poppen. Amsterdam West, de Jordaan en de Wallen bevinden zich in de buurt van de testlocatie en voor mensen die wonen of werken in de grachtengordel ligt deze locatie lekker dichtbij.

Bereikbaarheid

Onze locaties in Amsterdam zijn vanaf verscheidene steden, waaronder Haarlem, Alkmaar en Den Haag, goed te bereiken via de A10. In de buurt zijn meerdere parkeergelegenheden. Bij de Dam, de Bijenkorf en de Nieuwendijk bevindt zich een Q-park.  De locatie ligt ook in de buurt van Amsterdam Centraal Station, op ongeveer 10 minuten loopafstand. Met tram 2, 12 en 17 reis je naar de tramhalte Nieuwezijds Kolk. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen. Vanaf Oost rijdt ook tram 14, deze brengt je naar de Dam. Ook vanaf daar is de testlocatie te voet dichtbij. Of je komt lekker op de fiets!