Testlocatie Amsterdam Centrum – Nes

Amsterdam Centrum Nes 59

Maandag t/m Vrijdag – 08:30 – 17:30

Openingstijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

NB: Wij hebben ook een andere locatie in Amsterdam Centrum in de Herenstraat. Onthoud bij het maken van een afspraak goed welke locatie u kiest.

 

U

Hoe kom ik er?

Bij onze tweede corona testlocatie in Amsterdam Centrum nabij Rokin kun je elke werkdag tegen een voordelig tarief terecht voor een corona sneltest of PCR test. Deze locatie is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf de tram- en metrohalte Rokin is het 1 minuut lopen. Vanaf het Centraal Station is deze halte binnen 4 minuten te bereiken met het openbaar vervoer. Het Centraal Station ligt op 12 minuten loopafstand, de Dam op 3 minuten wandelen. Tevens zijn er diverse nabijgelegen parkeergarages, waaronder Parkeergarage Rokin en Q-Park de Bijenkorf. In de buurt (Grachtengordel, Rokin, Kalverstraat, Damrak, Spui, de Dam, de Wallen) zijn vele cafés, restaurants en winkels. Door de centrale ligging in de stad kun je na je testafspraak gemakkelijk door naar je andere afspraken van de dag.

t

Hoe werkt het?

Iedereen is welkom op onze corona testlocatie in Amsterdam Centrum aan de Nes, maar maak wel eerst een afspraak via de website. Betaal vooraf gemakkelijk en veilig via iDeal of creditcard, voor de laagste prijs in Nederland. Via de mail ontvang je dan een afspraakbevestiging. Tijdens je boeking moet je jouw persoonlijke gegevens voor het certificaat invullen. Deze informatie wordt alleen voor dat doel gebruikt. De enige uitzondering is dat als jouw test positief is, ons laboratorium (HAY Diagnostiek) verplicht is dit te melden bij de GGD. Je hebt ons hiervoor je actieve toestemming gegeven. Vergeet niet je legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart, rijbewijs is niet voldoende) en je mondmasker mee te nemen en kom op tijd, niet te vroeg en niet te laat. Op locatie meld je je aan bij de inschrijfbalie: je laat jouw ID zien en jouw testcode wordt aangemaakt. Nadat je bent getest, ontvang je een e-mail met jouw persoonlijke gebruikersnaam wanneer jouw monster door ons laboratorium wordt verwerkt. Zodra jouw testresultaat beschikbaar is, ontvang je een sms en e-mail met login-link (results.howareyoudiagnostics.com) waar je het resultaat en certificaat kunt downloaden. Om dit te doen, ontvang je eerst nog een e-mail met het wachtwoord dat nodig is om uw aanmelding te voltooien. Voor een sneltest is deze registratiewijze niet nodig.

Wat bieden wij aan?

Bij onze corona testlocatie in Amsterdam Centrum aan de Nes heb je de keuze uit de volgende betrouwbare en goedkope commerciële testen:

– PCR-test waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€79,95 inclusief reiscertificaat en tijdens daluren voor €75,95 inclusief certificaat)

– PCR-test SPOED waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€119,95 inclusief reiscertificaat) en de uitslag op dezelfde dag ’s avonds komt als je voor 11.00 uur getest bent.

– Antigeen Sneltest (€39,95 of €49,95 inclusief reiscertificaat / testbewijs), in daluren €35,95 / €45,95 .

De test wordt altijd afgenomen door medisch getraind personeel. Zowel onze sneltest als onze PCR test zijn door het RIVM gevalideerd. Mede dankzij onze samenwerking met MBO Amersfoort en ROC Utrecht is Coronasnelcheck de goedkoopste aanbieder van PCR en sneltests in Nederland. De locaties en het personeel worden allemaal regelmatig gecontroleerd op de juiste medische werkwijze (conform RIVM-richtlijnen) door een onafhankelijke inspecteur van de GGD.

Resultaat en reiscertificaat

Na een PCR-test ontvang je uiterlijk de volgende avond het resultaat van de test.  Via de portal results.howareyoudiagnostics.com kun je het testresultaat bekijken. Bij een corona sneltest ontvang je binnen 1 uur het testresultaat en certificaat per email.

In veel landen is er nu een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR-test met medisch certificaat is meestal nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden. Soms volstaat een bewijs van een negatieve sneltest of wordt dit zelfs aanvullend vereist.

Met een reiscertificaat kun je onder andere reizen naar België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Zwitserland, etc etc. Wij bieden ook de mogelijkheid tot dit testcertificaat, inclusief bij de PCR test en voordelig en eenvoudig aanvullend te bestellen bij een sneltest. Het reiscertificaat van de PCR test is op te halen via de portal in het Engels. Het reiscertificaat of testbewijs van een sneltest wordt naar je gemaild. Volg uiteraard altijd de adviezen van de rijksoverheid op. Voor de laatste ontwikkelingen rondom de reisinperkingen kunt u terecht op hun website.

Omgeving

Deze testlocatie in Amsterdam Centrum bevindt zich aan de Nes. Deze straat loopt parallel aan het Rokin, net als de Kalverstraat aan de andere zijde, en komt uit op de Dam. Op het adres van deze testlocatie bevindt zich normaal gesproken het nu tijdelijk gesloten Restaurant Mappa. De locatie is aangepast naar een professionale testlocatie, maar is nog te herkennen aan de naam ‘Mappa’ op de voorgevel. De Nes bevindt zich in een van de oudste en meest centraal gelegen delen van de Amsterdam, met de meeste trekpleisters van de stad binnen loopafstand, waaronder het Paleis op de Dam, de Kalverstraat (grootste winkelstraat), de grachten, de Wallen (met o.a. de Nieuwmarkt), het Waterlooplein, Muntplein en Rembrandtplein. 

Bereikbaarheid

De zeer centrale ligging van onze testlocatie aan de Nes betekent dat deze uit alle delen van Amsterdam goed te bereiken is met zowel tram, bus als metro. De locatie ligt op loopafstand vanaf de meeste plekken in de binnenstad. Ook met de auto komen is geen probleem, omdat er diverse parkeergarages in de buurt zijn (o.a. Parkeergarage Rokin en Q-Park Bijenkorf) om ook het winkelende publiek te bedienen. Het Centraal Station bevindt zich op minder dan een kwartier loopafstand, en met het OV ben je er nog sneller. Op de nabijgelegen halte Rokin (3 minuten lopen) stoppen o.a. de bekende Noord-Zuidlijn (metro 52), trams 4 en 14. Deze uitstekende verbindingen betekenen dat deze testlocatie ook goed te bereiken is voor bezoekers van buiten Amsterdam, zoals Den Haag, Leiden, Purmerend, Zaanstad of Alkmaar. Fietsers kunnen hun fiets gemakkelijk kwijt in de vele stallingen op het Rokin,