Testlocatie Amersfoort

MBO Amersfoort

Leusderweg 30-34 – Amersfoort

Maandag t/m Vrijdag – 08:30 – 17:00

Ook voor de gemeente Soest, Leusden, Hoevelaken, Nijkerk

Openingstijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

U

Hoe kom ik er?

Onze testlocatie in Amersfoort bevindt zich in het MBO Amersfoort gebouw op de Leusderweg. De testlocatie is elke werkdag geopend. Ook vanuit Barneveld, Soest en Nijkerk bereik je deze locatie zonder enige moeite. Hier kun je tegen een voordelig tarief een PCR of sneltest laten doen om te zien of je besmet bent met het coronavirus of als je een certificaat nodig hebt om te reizen.

t

Hoe werkt het?

Via onze website kun je een afspraak maken voor een PCR test of een sneltest voordat je naar onze corona testlocatie in Amersfoort komt. Betaal vooraf gemakkelijk en veilig via iDeal of creditcard, voor de laagste prijs in Nederland. Check je mail voordat je komt, daar ontvang je de afspraakbevestiging. Download voor een PCR test ook voor je komst de app ‘consentry’ op je telefoon. Deze wordt gebruikt om je te informeren over het testresultaat en om het reiscertificaat toe te sturen. Je test wordt aan deze app gekoppeld en je persoonlijke gegevens blijven op je toestel (ze worden dus niet op een server van het laboratorium Bright Labs/Healthmark of consentry opgeslagen). Er is een uitzondering hierop: wanneer je test positief is, dan is ons laboratorium (Bright Labs/Healthmark) verplicht dit te melden bij de GGD. Hiervoor heb je dan zelf ook vooraf actief toestemming gegeven. Dit geldt ook voor een positieve sneltest. Het certificaat van een negatieve sneltest wordt per email verzonden.

Neem het ID-bewijs waarmee je gaat reizen (je paspoort of ID-kaart, een rijbewijs is niet voldoende) en een mondkapje en wees op tijd op de testlocatie in Amersfoort.

Zodra je aankomt op onze testlocatie in Amersfoort registreer je je bij de registratiebalie: je laat je ID zien en voor de PCR test scan je de QR-code die onze tester aan je geeft. Je vult alle gegevens in en registreert je. Je laat aan onze tester je registratie zien en dan word je getest. Voor een sneltest is deze registratiewijze niet nodig.

 

Wat bieden wij aan?

Bij onze testlocatie in Amersfoort bieden wij goedkope commerciële coronatests aan. Je hebt de keuze uit drie verschillende tests:

-PCR test waarbij een neus- en keelswab wordt afgenomen (€85,= inclusief reiscertificaat en in daluren voor €79,=)

-PCR test middels speekselafname (€99,= inclusief reiscertificaat).

-Antigeen Sneltest (€40,= of €55,= inclusief reiscertificaat / testbewijs) en een ondiepe neustest voor €45,= (inclusief reisverklaring €60,=).

De test wordt altijd afgenomen door medisch getraind personeel. Zowel onze sneltest als onze PCR-test zijn door het RIVM gevalideerd. Mede dankzij onze samenwerking met MBO Amersfoort en ROC Utrecht is Coronasnelcheck de goedkoopste aanbieder van PCR en sneltests in Nederland. De locaties en het personeel worden allemaal gecontroleerd op de juiste medische werkwijze (conform RIVM-richtlijnen) door een inspecteur van de GGD.

Resultaat en reiscertificaat

Na een PCR-test ontvang je uiterlijk de volgende avond het resultaat van de test.  Via de app consentry kun je het testresultaat bekijken. Bij een corona sneltest ontvang je binnen 15-30 minuten het testresultaat per SMS. Zorg er voor dat je controleert of je een SMS binnen hebt gekregen, soms staat het pushbericht dat er een SMS is binnengekomen niet aan.

In veel landen is er nu een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR-test met medisch certificaat is meestal nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden. Soms volstaat een bewijs van een negatieve sneltest of wordt dit zelfs aanvullend vereist.

Met een reiscertificaat kun je onder andere reizen naar België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Zwitserland, etc etc. Wij bieden ook de mogelijkheid tot dit testcertificaat, inclusief bij de PCR test en voordelig en eenvoudig aanvullend te bestellen bij een sneltest. Het reiscertificaat van de PCR test is op te halen via de app in het Engels met de uitslag in 8 verschillende talen (NL/EN/FR/DE/IT/ES/PL/RU). Het reiscertificaat of testbewijs van een sneltest wordt naar je gemaild. Volg uiteraard altijd de adviezen van de rijksoverheid op. Voor de laatste ontwikkelingen rondom de reisinperkingen kunt u terecht op hun website.

Omgeving

Onze locatie in Amersfoort is te vinden in het MBO Amersfoort gebouw. Naast het gebouw is een parkeergarage aanwezig. Tegenover het gebouw bevindt zich een bushalte, waardoor je snel in andere plekken van de stad kunt komen.

Bereikbaarheid

Met bus 9 reis je vanaf Amersfoort centraal binnen 10 minuten naar onze testlocatie. Deze bevindt zich tegenover de bushalte Van Stolbergpark. Ook met bus 203 kun je hier komen. Met de auto rijd je vanuit Soest binnen 15 minuten en vanuit Nijkerk binnen 20 minuten naar deze testlocatie. Naast het gebouw bevindt zich een parkeergarage.