FAQ

Welke coronatesten bieden jullie aan?

Antigeen-sneltest
De corona sneltest is een testmethode waarmee kan worden achterhaald of iemand besmettelijk is met het corona-virus. Het reageert op de aanwezigheid van eiwitten van het virus in het neus- en keelslijm. Deze eiwitten worden antigenen genoemd. Deze test is dus een antigeentest. Het voordeel van deze corona antigeensneltest is dat de uitslag snel, vaak al binnen 15 minuten, bekend is. De sneltesten die wij gebruiken zijn van de door  het RIVM goedgekeurde en gevalideerde merken Abbott en Roche.

PCR-test
De PCR test (polymerase chain reaction -test) is een test om aan te tonen of je op dit moment besmet bent met het coronavirus (SARS-CoV-2). De test wordt, net als de sneltest, afgenomen middels een keel- en neusswab of via een speeksel-afname. Het opgevangen materiaal wordt in ons laboratorium geanalyseerd. Hieruit volgt een negatieve of positieve uitslag die je binnen 24-48 uur ontvangt. Vooral voor reizen wordt deze test veel gebruikt. De meeste landen hebben op dit moment een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR-test met medisch certificaat is dan nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden.

Wanneer kan ik een coronatest laten uitvoeren?

Iedereen die zich wil laten testen is welkom bij ons, voor zowel een PCR-test als een sneltest. Het laten uitvoeren van een test is verstandig in bijvoorbeeld de volgende gevallen;

  • Als je langer dan 48 uur geleden, voordat je je wil laten testen, in contact bent geweest (langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter afstand) met een besmet persoon of wanneer je voor je gevoel in een onveilige omgeving met veel mensen bent geweest.
  • Wanneer je de eerste klachten van COVID-19 ervaart en graag snel wil weten of je besmettelijk bent.
  • Wanneer je voor je eigen veiligheid en die van anderen wilt weten of je besmettelijk bent (bijvoorbeeld als je moet werken of op bezoek gaat bij iemand).
  • Wanneer je op reis gaat en een negatieve test (Antigeen of PCR) moet kunnen laten zien.

Onze testlocaties zijn doorgaans overdag geopend van maandag t/m vrijdag. De locaties in Amsterdam Centrum en Laren zijn ook op zaterdag en zondag open.

Tijdens het boekingsproces krijg je te zien welke tijden er voor die dag/locatie nog beschikbaar zijn.

PCR testen worden elke dag afgenomen behalve op zaterdag.

Kan ik ook getest worden als ik geen klachten heb?

Ja, dat kan. Onze ervaring is dat ook mensen zonder klachten besmettelijk kunnen zijn en positief testen. Er bestaat wel een kans dat er nog te weinig virusdeeltjes in het lichaam aanwezig zijn om deze goed te kunnen meten. Mocht je dus, ondanks dat je geen klachten hebt, toch het vermoeden hebben dat je besmet bent geraakt met het coronavirus, dan adviseren wij je om je na 24 uur nogmaals te laten testen. 

Kan ik bij jullie een (reis)certificaat krijgen?

Coronasnelcheck.nl biedt reizigers een reisdocument waarop staat of zij positief of negatief getest zijn op COVID-19. Dit is een officieel, Engelstalig, door een van onze artsen ondertekend, document.

Bij een Antigeen-sneltest kan een certificaat los worden bijgeboekt voor een meerprijs van €15,=. Bij de PCR-test wordt automatisch een reiscertificaat bijgeleverd (in 8 talen).

Het certificaat van de sneltest ontvang je per mail, binnen 4 uur na de uitslag van de test.

Het certificaat van de PCR-test kun je zien in de app (consentry) na afname van je test (op de ene dag getest, dan ontvang je uiterlijk op de volgende dag ‘s avonds de uitslag). Je ontvangt geen email of SMS. Als je de melding voor een pushbericht hebt aangezet, krijg je een melding zodra de uitslag in de app staat.

Heb je gekozen (aanvraag via info@coronasnelcheck.nl) voor een PCR test met SPOED dan ontvang je de uitslag op dezelfde dag (‘s ochtends voor 10.30 uur testen, ‘s avonds de uitslag).

Het certificaat van een sneltest ontvang je via coronasnelcheck.nl. Het certificaat van een PCR-test wordt verzorgd door het laboratorium waar wij mee werken (Bright Labs/Healthmark)

LET OP: op het reisdocument wordt vermeld of het om een PCR test met keel- neusswab gaat of om een speeksel (saliva) test. Je moet goed checken bij je vliegtuigmaatschappij en de autoriteiten van het inreizende land of de speekseltest volstaat voor je reisplannen. Als je dit niet zeker weet adviseren wij altijd een PCR test middels keel/neus swab. 

Welke test kan ik het beste doen om te kunnen reizen?

Om te kunnen reizen is een certificaat van een negatieve PCR-test altijd aan te raden. Veel landen gaan tegenwoordig ook akkoord met een certificaat voor een negatieve Antigeen-test.

En voor sommige bestemmingen heb je zelfs allebei de testbewijzen nodig: zowel een bewijs van een negatieve PCR test (tot meestal 72 of 48 uur van te voren, controleer dit zelf goed voor jouw bestemming!) als ook een bewijs van een negatieve sneltest (meestal 4 uur van te voren). Dan dien je dus ook beide testen met certificaat in te plannen en te boeken op de juiste tijdstippen voor vertrek.

LET OP: de situatie verandert per dag. Je bent zelf verantwoordelijk om de inreisbeperkingen voor het land van bestemming te controleren met de lokale autoriteiten, de reisorganisatie en de vliegmaatschappij en om de juiste test op het juiste tijdstip te boeken. Wij adviseren om ook de tijden goed te controleren en niet te krap (maar wel binnen de gestelde marges) voor vertrek uw test(en) in te plannen. Als de vliegmaatschappij de vertrektijd van uw vlucht aanpast, blijf je zelf verantwoordelijk voor het kunnen overleggen van testbewijzen die voldoen aan de gestelde regels/tijden.

LET OP: op het reisdocument wordt vermeld of het om een PCR test met keel- neusswab gaat of om een speeksel (saliva) test. Je moet goed checken bij je vliegtuigmaatschappij en de autoriteiten van het inreizende land of de speekseltest volstaat voor je reisplannen. Als je dit niet zeker weet adviseren wij altijd een PCR test middels keel/neus swab.

Het certificaat dat wij leveren kan ook gebruikt worden voor het bezoeken van een evenement waar met verplicht een certificaat voor een negatieve test moet kunnen overhandigen. Ook hiervoor geldt dat je zelf verantwoordelijk bent voor het soort test dat vereist is.

Hoe boek ik een test inclusief certificaat / testbewijs?

Als je een Antigeen sneltest boekt kan, vlak voor de afronding van de boeking, voor een meerprijs van €15,= een certificaat worden toegevoegd aan de bestelling.
Als je een PCR-test boekt wordt het reisdocument standaard meegeleverd. Dit zit in de prijs inbegrepen.

Kan ik achteraf een (reis)certificaat ontvangen?

Bij een PCR test wordt het reiscertificaat standaard geleverd.

Mocht je op een later moment na afname van de Antigeen-sneltest toch een certificaat nodig hebben dan kun je deze afzonderlijk nog bestellen. We geven alleen certificaten af voor testen die door coronasnelcheck.nl zijn afgenomen.

Klik hier om achteraf een certificaat te bestellen.

Kan ik bij jullie een testbewijs of certificaat voor een evenement krijgen?

Coronasnelcheck.nl biedt bezoekers van een (test) evenement een document waarop staat dat zij positief of negatief getest zijn op COVID-19. Dit is een officieel, door een van onze artsen ondertekend, document. Wij testen met de, door het RIVM goedgekeurde en gevalideerde, antigeen-sneltesten van Roche en Abbott. Voor de meeste test events is dat voldoende. Let op: de situatie verandert per dag. Je bent zelf verantwoordelijk om de voorwaarden voor het betreffende evenement te controleren bij de uitvoerende organisatie of lokale overheidsinstantie.

Als je een test boekt kan, vlak voor de afronding van de boeking, voor een meerprijs van €15,= een certificaat worden toegevoegd aan de bestelling.

 

Hoe ontvang ik de uitslag?

De uitslag van de PCR-test vind je (op de ene dag getest, uiterlijk de volgende dag ‘s avonds de uitslag) terug in de app (consentry) die je hebt gedownload en waar je je gegevens hebt ingevoerd. Als je hebt aangegeven dat je een melding wil ontvangen dan ontvang je een pushbericht zodra de uitslag bekend is. Als je deze niet hebt aangezet dan moet je zelf de app openen om te kijken of de uitslag al binnen is. Het certificaat kun je downloaden vanuit de app (in negen talen).

LET OP: 

Als je je niet hebt geregistreerd via de app moet je zelf de informatie voor het certificaat bij ons aanleveren. Stuur hiervoor een mail naar info@coronasnelcheck.nl met het verzoek om een handmatig gemaakt certificaat. 

Als je positief getest bent neemt onze partner Healthmark telefonisch contact met je op.

Antigeen-sneltest
Bij een Antigeen-sneltest krijg je binnen een half uur na afname van de test een sms-bericht met de uitslag als je negatief getest bent. Als je positief getest bent nemen wij binnen een half uur telefonisch contact met op. Als je een certificaat hebt geboekt bij je sneltest ontvang je dit binnen 4 uur na de uitslag in je mailbox. Je kunt niet op locatie blijven wachten op de uitslag.

Hoe worden de verschillende PCR en snel- testen afgenomen?

Bij de PCR-test kun je kiezen uit twee testen:

  • De test met een keel- en neusswab (met een wattenstaafje via de keel- en neusholte een monster afgenomen)
  • De speekseltest waarbij je spuugt in de afname kit. Bij de speeksel-test is het van groot belang dat je tot een half uur voor afname van de test niet eet, drinkt en/of rookt. 

LET OP: op het reisdocument wordt vermeld of het om een PCR test met keel- neusswab gaat of om een speeksel (saliva) test. Je moet goed checken bij je vliegtuigmaatschappij en de autoriteiten van het inreizende land of de speekseltest volstaat voor je reisplannen. Als je dit niet zeker weet adviseren wij altijd een PCR test middels keel/neus swab. 

Bij de antigeen test nemen we, net als bij de PCR-test met een wattenstaafje via de keel- en neusholte een monster af.

De tests worden afgenomen door ons testteam, dat speciaal is opgeleid door een van de artsen van de Sport- en Revalidatiekliniek. Zij begrijpen dat het afnemen van de test voor jou eventueel wat spannend kan zijn, en zullen er alles aan doen om het voor jou of je medewerker zo comfortabel mogelijk te maken.

De testen worden uitsluitend afgenomen door medisch geschoold personeel onder supervisie van een BIG geregistreerde arts van Sport- en Revalidatiekliniek (www.sportenrevalidatiekliniek).

Is jullie test goedgekeurd en betrouwbaar?

Jazeker! Zowel de Antigeen-sneltest als de PCR test zijn zeer betrouwbare testen die door onafhankelijke instanties gevalideerd zijn. Denk hierbij aan medische en overheidsinstellingen als: het RIVM, de GGD, UMCG, UMCU, Microvida, en het Erasmus MC. Beide testen beschikken daarbij ook over een CE-keurmerk. Afhankelijk van beschikbaarheid maken wij bij de sneltesten gebruik van Roche en Abbott Panbio. De Roche Sneltest heeft een specificiteit van 99,68% en een sensitiviteit van 96,52 %. De Abbott Panbio heeft een sensitiviteit van 93.3% (98,2% voor gevallen met Ct waarde ≤ 33) en een specificiteit van 99.4%.

De PCR test wordt geanalyseerd bij Bright Labs en zowel de keel- en neusswabtest als de speekseltest zijn gevalideerd door het RIVM. Het certificaat wordt gemaakt door Healthmark en zij verzorgen ook de communicatie met je over de uitslag van de test.

Onze testen worden afgenomen door medisch geschoold personeel. Er zijn geen coronatesten die 100% specifiek en en sensitief zijn. Er is altijd een kleine kans op een zogenaamd vals positieve (je bent niet besmettelijk maar de test indiceert dat je wel besmettelijk bent) of vals-negatieve (je bent wel besmettelijk maar de test wijst dat niet uit) uitslag. Daarnaast bestaat een kleine kans dat het bij jouw afgenomen monster niet getest kan worden door andere oorzaken. De test biedt derhalve nooit een absolute 100% zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van de test kun je dan ook geen rechten ontlenen en wij adviseren om altijd de richtlijnen zoals aangegeven door het RIVM aan te houden, ook als je negatief getest bent.

Wat gebeurt er als ik positief getest ben?

Bij een positieve antigeen sneltest: je wordt gebeld door één van onze medewerkers. Hij of zij zal je uitleg geven over de verdere gang van zaken en uiteraard is er gelegenheid om al je vragen te stellen. Wij zijn verplicht alle positieve gevallen door te geven aan de GGD. De GGD zal hierna contact met je opnemen om de verdere gang van zaken met je te bespreken en ook zullen zij het Bron- en Contactonderzoek gaan uitvoeren. Je ontvangt van ons, nadat je bent gebeld, een mail met enkele aanvullende vragen die beantwoord weer aan ons teruggestuurd moeten worden. Reageer je niet op de mail, dan geven wij alsnog de bij ons bekende informatie door aan de GGD.

Bij een positieve PCR-test: je wordt gebeld door één van de medewerkers van het laboratorium waar wij mee samenwerken. Hij of zij zal je uitleg geven over de verdere gang van zaken en uiteraard is er gelegenheid om al je vragen te stellen. Wij en onze partners zijn verplicht alle positieve gevallen door te geven aan de GGD. De GGD zal hierna contact met je opnemen om de verdere gang van zaken met je te bespreken en ook zullen zij het Bron- en Contactonderzoek gaan uitvoeren.

Uiteraard moet je alle richtlijnen zoals aangegeven door het RIVM blijven volgen.

Kan ik nog last krijgen van het onderzoek?

Over het algemeen kun je nog wat last hebben van een prikkelend gevoel in de neus. Sommige mensen houden nog een tijdje wat pijn en neusloop maar die klachten verdwijnen in de loop van de dag.

Wat zijn de kosten voor de test?

Antigeen-sneltest
Als je naar onze test-locatie komt kost een Antigeen-sneltest €40,=. De kosten voor een officiële verklaring voor een negatieve/positieve  test zijn €15,=.

PCR-test
De kosten voor de PCR-test die we via een neus-/keelswab doen zijn €85,=. De speeksel PCR test kost €99,=. Deze bedragen zijn inclusief een reiscertificaat. Wij geven alleen reiscertificaten uit bij een negatief testresultaat.

Je kunt ook kiezen voor een SPOED-PCR-test. Je test dan voor 10.30 uur ‘s morgens en de uitslag ontvang je dezelfde dag/avond. De kosten voor een SPOED-PCR-test zijn:

Keel- neus swab: €129,=

Speekseltest: €139,=

Wij adviseren een SPOED-PCR-test alleen als dat echt noodzakelijk is. Indien mogelijk adviseren wij altijd zo ruim als mogelijk (binnen de marge van de geldigheidsduur) van te voren te testen.

 

Kan ik een reeds gemaakt afspraak verzetten of annuleren?

Verzetten is geen probleem. Laat het ons wel minimaal 4 uur van te voren weten, dan passen wij het, mits het gewenste tijdslot beschikbaar is, aan in onze planning. Vermeld bij een verzoek om wijziging altijd uw boekingsnummer, de locatie, datum en tijd waarop uw boeking stond en de locatie, datum en tijdstip waar u de boeking naartoe wilt verplaatsen. 

Annuleren van een afspraak is mogelijk maar we kunnen helaas geen geld retour storten. Als je tot 48 uur voor je afspraak hebt geannuleerd, bieden wij je wel de mogelijkheid om de test op een later moment alsnog te boeken.

Moet ik mijn paspoort of ID meenemen?

Ja, dat is verplicht. Zonder geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-bewijs) kunnen wij de test helaas niet uitvoeren. Deze informatie is nodig om, bij een positieve uitslag, je gegevens door te kunnen geven aan de GGD. Als je een PCR-test of een sneltest incl. certificaat hebt geboekt, hebben wij de gegevens van het document waar je mee gaat reizen (je paspoort of je ID-kaart) nodig voor het certificaat. 

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Veel vragen worden beantwoord in onze FAQ. Staat je vraag hier niet tussen, dan zijn wij te via emailadres info@coronasnelcheck.nl. Wij reageren op werkdagen zo snel mogelijk op je mail. In het weekend beantwoorden wij alleen de dringende mails.

Mocht je de uitslag van je sneltest niet binnen 30 minuten via SMS (dus niet via whatsapp of email) hebben ontvangen dan kun je ons een mail sturen. Wij nemen dan zsm contact met je op.

Heb je de uitslag van de PCR-test niet binnen de gestelde termijn ontvangen of zijn je gegevens niet juist, mail dan zo snel mogelijk naar info@coronasnelcheck.nl

Voor alle andere vragen kun je ons natuurlijk ook mailen. Maar check eerst even onze FAQ’s: daar worden veel vragen al in beantwoord.

Ik heb een PCR- of sneltest gedaan en mijn uitslag of mijn certificaat nog niet ontvangen

Uitslag sneltest niet ontvangen
Check, voordat je contact met ons opneemt eerst even je sms-box. Vaak ontvangen mensen bij een sms-bericht geen push-bericht maar blijkt de sms wel gewoon te zijn ontvangen. Als dat niet het geval is, mail ons dan zo snel mogelijk op info@coronasnelcheck.nl, zodat wij jou zo snel mogelijk alsnog je uitslag kunnen doorgeven.

Heb je het certificaat nog niet ontvangen en is het langer dan 4 uur geleden dat je de uitslag hebt ontvangen? Check dan even goed je spambox en check ook of het email adres dat je bij je boeking hebt opgegeven klopt. Klopt alles en heb je het niet ontvangen, stuur ons dan even een mailtje op info@coronasnelcheck.nl, dan sturen we je het certificaat alsnog zo snel mogelijk toe.

Uitslag PCR-test niet ontvangen

Wij doen er alles aan om bij een PCR test zo snel mogelijk na afname van je testmonster de testuitslag aan je te berichten en het (Non)COVID-19 Certificaat aan je te verstrekken (op de ene dag getest, op de andere dag uiterlijk ‘s avonds de uitslag). Daar hebben wij ons testproces specifiek op ingericht. In verreweg de meeste gevallen lukt dat ook ruimschoots.

De termijn voor ontvangst van de testuitslag en certificaat is echter een indicatie, geen garantie.

Als je op de avond na de dag dat je getest bent de uitslag en/of het certificaat nog niet ziet in de app (consentry), neem dan zo snel mogelijk contact met ons op door een mail te sturen naar info@coronasnelcheck.nl

LET OP: 

Als je je niet hebt geregistreerd via de app moet je zelf de informatie voor het certificaat bij ons aanleveren. Stuur hiervoor een mail naar info@coronasnelcheck.nl met het verzoek om een handmatig gemaakt certificaat. Vermeld in de mail je boekingsnummer, naam, datum en tijdstip waarom je bent getest en als je die hebt ook de barcode van de test.

 

Wat als de test geen uitslag geeft?

In sommige omstandigheden levert het monster dat wij bij je afnemen een niet-te-bepalen uitslag op. Dit kan bijvoorbeeld als je recent alcohol hebt gedronken, als je recent bepaalde soorten medicatie mondeling heeft ingenomen, als je vóór de test met sommige merken mondwater heeft gespoeld, of wanneer sprake is van andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten. Bij een PCR-test neemt de analist van het laboratorium contact met je op en doet een 2e analyse. Mocht ook deze analyse een niet-te-bepalen uitslag geven, dan bieden wij je zo snel mogelijk een tweede PCR-test aan. Wij spannen ons in dat geval ook in om de uitslag van de tweede test tijdig aan je beschikbaar te stellen, maar kunnen dat helaas niet garanderen.

Bij een sneltest, neemt ons team zsm contact met je op en maakt een nieuwe afspraak voor een 2e test.

Kunnen jullie ook langskomen op locatie?

Bij bedrijven nemen we testen af op locatie: stuur een mail naar info@coronasnelcheck.nl om te informeren naar de mogelijkheden.